Csillagbölcső Waldorf Óvoda tel.: +36 76 954 970, +36 20 422 7745
e-mail: ovoda@csillagbolcso.hu
cím: 6000 Kecskemét, Napsugár u. 2.
Csillagbölcső Waldorf Általános Iskola és AMI tel.: +36 20 473 2919
e-mail: iskola@csillagbolcso.hu
cím: 6000 Kecskemét, Szolnoki út 20.

Csillagbölcső Waldorf Óvoda

A Csillagbölcső Waldorf Óvoda a Napsugár u. 2. szám alatt található.
 

2015-ben kapta a Csillagbölcső nevet, amikor a 2003 óta működő óvoda kivált a Mihály Kertje Kecskeméti Waldorf Óvoda és Iskola nevű intézményből, hogy önálló óvodaként folytassa működését.
 
Az óvodánk három csoporttal működik.Hat óvónőnk rendelkezik állami és Waldorf óvónői képzettséggel, egyikük a jövőben kezdi meg a Waldorf-pedagógus képzést. Munkájukat 3  dajka, és egy óvónői képzettséggel rendelkező pedagógus asszisztens segíti.
 
Két és fél éves kortól lehetséges a jelentkezés. Az óvodát választók családias légkörű közösségbe érkeznek, ahol a beszoktatás igény szerint történik.
 
Természetes alapanyagú, esztétikus tárgyi környezet veszi körül a gyerekeket (játékok, bútorok, kézműves tevékenységek kellékei).
 
Minden nap van alkotó kézműves tevékenység, mozgás, ének, mese, szabad játék.
 
Tágas udvaron, nagy területű zöldfelületen lehetnek napi több órát a szabad levegőn a gyerekek.
 
A 2-6 éves gyerekek fő tanulási módja az utánzás, ezért az óvónők mintát adva együtt tevékenykednek a gyerekekkel: a spontán bevonódás az alapja a munka jellegű (pl. kertészkedés, befőzés) és a művészeti-kézműves tevékenységeknek egyaránt (festés, rajzolás, gyapjúkép-készítés, viaszgyurmázás), valamint az évkör ünnepeiben állandóan visszatérő szokásokban, ünnepi rítusokban való részvételnek is. 
 
A vegyes korcsoportú csoportokban mindenki a saját érettségi fokának megfelelő tevékenységeket végezheti, önként. A kicsik számára a nagyok előremutató példát adnak, a nagyok kisebbek felé toleranciát tanulnak.

 

A gyerekek életkori sajátosságait figyelembe véve nem terhelik túl őket elvárásokkal. egyéni érési tempójukat veszik alapul.
 
Az iskolába készülő gyerekeket speciális tevékenységekkel segítik az iskolaéretté váláshoz.