Csillagbölcső Waldorf Óvoda tel.: +36 76 954 970, +36 20 422 7745
e-mail: ovoda@csillagbolcso.hu
cím: 6000 Kecskemét, Napsugár u. 2.
Csillagbölcső Waldorf Általános Iskola és AMI tel.: +36 20 473 2919
e-mail: iskola@csillagbolcso.hu
cím: 6000 Kecskemét, Szolnoki út 20.

Bemutatkozik a 2021/22-es tanév első osztályos tanítója

Megosztás

 
Roszikné Laczi Ildikó vagyok, jelenleg a Csillagbölcső Waldorf Iskolában tanítok zenét: éneket és furulyát.
Óvónői, tanítói, zeneterapeutai végzettségeimet sok területen kamatoztattam eddig.
Szakmai pályafutásomat óvónőként kezdtem. Egy tiszta kiscsoportot terelgettem 3 éven át az iskola felé. Amint elballagtak, elsős tanító néni lettem, így megtapasztaltam az óvoda és iskola közötti átmenet sajátosságait. A tanítást megszakította saját gyermekeim születése-nevelése és a zeneterapeuta-diploma megszerzése.
Háromgyermekes anyukaként egy új területen folytattam tanítói munkámat: két évet a logopédiai előkészítő osztályban tanítottam. Rengeteget tanultam a sajátos nevelési igényű gyermekek között.
A szakmai munkát újabb két gyermekem születése révén ismét szüneteltettem, de hétről-hétre számos intézményben tartottam zenebölcsis és zeneovis foglalkozásokat.  A 2019-20-as tanévben lettem a Csillagbölcső Waldorf Iskola zenetanára. Nagyon élvezem, hogy minden osztályfokon taníthatok. Az idei tanévben többször hospitáltam, helyettesítettem, tapasztalatokat szereztem.
Sokáig figyeltem az iskolában folyó munkát, és nagy elhatározással elvállaltam a leendő elsős osztály tanítói szerepkörét, mert szeretném ötvözni eddigi sokrétű pedagógiai, terapeutai és szülői tapasztalataimat egy olyan iskolában, ahol tényleg azt érzem, amikor a szőnyegen „összekucorgunk” a gyerekekkel, hogy egy családként vagyunk együtt a nappalink közepén.
Az iskolanyitogató foglakozások alatt már találkoztam és megismertem az óvodából érkező gyerekeket, akikkel nagy öröm volt foglalkozni.
Remélem, hogy a Waldorf óvodai élményeiket folytatva minél több család jár tovább a Waldorf-úton. És természetesen várom azokat a családokat is, akik most határozták el magukat arra, hogy egy másfajta oktatást-nevelést választanak gyermeküknek. Várlak Benneteket, hogy együtt vágjunk neki az iskolás lét felfedezésének.