Kecskeméti Csillagbölcső Waldorf Óvoda tel.: +36 76 954 970, +36 20 422 7745
e-mail: ovoda@csillagbolcso.hu
cím : Kecskemét, Napsugár u. 2.
Csillagbölcső Waldorf Általános Iskola és AMI tel.: +36 76 954 970, +36 30 373 6246
e-mail: iskola@csillagbolcso.hu
cím : Kecskemét, Szolnoki út 20.

Bemutatkoznak óvónőink

Megosztás

1996ban született meg a gondolat, hogy Kecskeméten szükség lenne egy Waldorf óvoda létrehozására. Elszánt szülők és pedagógustársaim segítségével ez az álmunk megvalósult.  Célunk az volt, hogy egy olyan „szigetet” teremtsünk, 2-7 év közötti gyerekeknek, ahol a saját, megfelelő kereteik között, a lehető legjobb úton tudják kibontakoztatni az egyéniségüket, szert tehetnek a megfelelő szociális érzékenységre.
A Waldorf óvodákban minden tevékenység, szokásrend, a nevelés alapelemei, az utánzás lehetősége azt szolgálja, hogy szeretetteljes, meleg légkörben eljussanak a 6-7 éves önmagukhoz, illetve az iskolaérettségig; hogy egészségesen nyitott kisgyerekként léphessenek át az iskolába.
Kolléganőimmel azon dolgozunk, hogy vegyük körül a csoportjainkban a gyerekeket, hogy az mindannyiunk számára harmonikus legyen.

Hosszú évek óta dolgozom a Waldorf-pedagógia közegében a kisgyerekek között. A solymári Waldorf óvóképzés idején fogalmazódott meg bennem, hogy ez a pedagógia nem kizárólag a gyermekeknek szól; több annál: egyfajta általános viszonyulás a világhoz. A gyerekek pedig minden nap tanítják ezt nekem, ráadásul rengeteg humorral.
Magánéletemben férjem és három gyermekünk adja a biztos érzelmi hátteret.
Hálás vagyok, hogy valódi csapatmunkában, erős, összetartó közösség tagjaként végezhetem a munkámat.

 

Tóth Karola vagyok, Waldorf óvónő.
Ikerlányainkat férjemmel szeretetben neveljük.
Amikor belépek az oviba, olyan felnőtt emberek vesznek körül – beleértve a szülőket, kollégákat ‒, akikkel közösek a céljaink. Magukat vállalni tudó, egészséges, kreatív gondolkodású gyermekeket szeretnénk nevelni.
Családias légkörben, olyan környezettel vesszük őket körbe, amely által ki tudják bontakoztatni a tehetségüket. Közben szeretettel szemléljük őket, hogy mivé érnek.
Hálás vagyok azoknak az embereknek, akik sok évvel ezelőtt elkezdték és azóta is azon dolgoznak, hogy Kecskeméten is legyen Waldorf óvoda.
Köszönet érte.

 

Buzánczkyné Kiss Andrea vagyok. Négy éve dolgozom itt a Napsugár utcai Waldorf óvodában. Mindig fontos volt számomra, hogy olyan helyen végezhessem a munkámat, ahol családias légkörben, szeretetteljes figyelemmel veszik körül a gyerekeket, ahol a gyermekközpontú a nevelés, ahol a gyermek gyermek lehet. Ebben az óvodában megtaláltam ezeket az értékeket.
A napirend, a művészeti tevékenységek, az ünnepek visszatérő ritmusa biztonságot ad e gyermek számára.
2009-ben végeztem a Kecskeméti Főiskola óvodapedagógus szakán. Idén be a solymári Waldorf óvónőképzést.
Három gyermekem van.


Ankáné Tábori Hajnalka vagyok, négy gyermek édesanyja, tanító-óvónő. 1979-ben születtem Kecskeméten, gyermekkoromat Lakiteleken egy „mesebirodalomban” töltöttem pedagógus szüleimnek és nagyszüleimnek köszönhetően. A népmese, a népdal, a népi mondókák és játékok iránti vonzalmat ők ültették el bennem, és érzelmi tarisznyámat ők töltögették azzal a bensőséges otthon-meleg légkörrel, amivel körülvettek bennünket. Mindig is arra vágytam, hogy a családi tűzhely melegét őrző sok gyerekes édesanya lehessek. Ez a vágyam teljesült is, és miután elvégeztem a Kecskeméti Tanítóképző Főiskolát, és pár évet tanítottam, 9 éven keresztül a saját gyerekeimmel neveltük egymást, és közben rájöttem, hogy szívből kell nevelni, nem könyvekből. A Csillagbölcső Waldorf Óvodában olyan családias légkörre találtam, ahol végre úgy lehetek óvónő, ahogy a szívemből jön. Szeretném a gyerekek érzelmi tarisznyájába beletenni a magam kis „hamuban sült pogácsáját”.